Fii Voluntar

FII VOLUNTAR!

Ce este voluntariatul?

Voluntariatul este activitatea de interes public desfăşurată din proprie iniţiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestaţie materială. Activitatea de interes public este activitatea desfăşurată în domenii precum: asistenţa şi serviciile sociale, protecţia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învăţamânt, ştiinţific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecţie a mediului, social şi comunitar şi altele asemenea.

Voluntarul este persoana fizică ce a dobândit capacitate de muncă în condiţiile legislaţiei în domeniul muncii( respectiv să aibă împlinită vârsta de 16 ani),  indiferent de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, apartenenţă socială, culoare, rasă, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situație sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală care desfașoară din proprie voinţă activităţi de voluntariat.

Știai că experiența de voluntariat este motivantă, oferă multiple posibilități de dezvoltare și te ajută să oferi timpului tău un chip, un sens și scop? Dacă te afli aici, înseamnă că ești cu un pas mai aproape de a te alătura unei noi aventuri care să îi sprijine pe copii să crească, să fie curioși și să zâmbească.

Ce reprezintă voluntariatul? Noi spunem că mai mult decât a da din timpul, energia și cunoștințele tale cuiva care are nevoie de acest sprijin. Dacă iei decizia de a deveni voluntar, înseamnă că îți dorești să devii un model pentru cei din jurul tău. Este o ocazie bună pentru a te forma constant, a pune o cărămidă și un zâmbet acolo unde acestea lipsesc.

Înainte de a completa formularul de înscriere este important să cunoști faptul că Asociaţia Persoanelor cu Handicap din România „A.P.H.R.” Filiala Judeţeană Iaşi desfășoară activități de voluntariat în 11 filiale și 16 scursale , puncte de lucru pe teritoriul României. În cazul în care în județul în care te afli nu se află o filială a organizației te încurajăm să alegi filiala cea mai apropiată de tine în care îți dorești să te implici și ai disponibilitatea de a te implica în activități de voluntariat. Nu ești sigur unde se află filialele organizației? Consultă aici rețeaua noastră națională de voluntariat și devino super – voluntar în echipa Asociaţia Persoanelor cu Handicap din România „A.P.H.R.” Filiala Judeţeană Iaşi !

Căutăm voluntari pentru a lucra cu copiii si adulti cu dizabilitatii.

Este nevoie de mult… dar totuşi de puţin ca să schimbi lumea unui astfel de copil, adult cu dizabilitati. De 15 ani, programele desfășurate de Asociaţia Persoanelor cu Handicap din România „A.P.H.R.” Filiala Judeţeană Iaşi, aduce o schimbare semnificativă şi vizibilă în vieţile a mii de copii si adulti aflaţi în evidentele noastre. De 15 ani de zile voluntarii nostri îi învaţă pe copii să fie cea mai bună versiune a lor, îi pregătesc pentru o viață independentă în momentul în care părăsesc sistemul de protecție, fac cu ei teme, meditații, merg cu ei în excursii și tabere şi exersează bunătatea zi de zi.

Vrei o provocare în viața ta? Vrei să ieși din zona de confort? Dezvoltare personală? La noi ai parte de toate!

Să fii voluntar ! este o mare responsabilitate, dar şi o extraordinară bucurie. Nu ai nevoie de vreun talent special, nici de multe facultăţi sau să operezi pe cord deschis. Vei lucra însă cu inimi fragile şi suflete mari, aşa că ai nevoie de empatie, de dorinţa de a avea impact în mod real și de asumarea acestei responsabilități. Tocmai de aceea, te rugam ca înainte de a te înscrie, să parcurgi toate informațiile de mai jos pentru a înțelege exact cum funcționează programul de voluntariat, cum sunt copiii cu care vei lucra, care sunt nevoile și ce activități vei face cu ei.

Vrei sa faci parte din echipa noastra? Inseamna ca:

Poti deveni voluntar al că Asociaţia Persoanelor cu Handicap din România „A.P.H.R.” Filiala Judeţeană Iaşi daca:

Inca mai ai semne de intrebare?

Atunci iata inca 10 motive pentru care sa devii voluntar:
Bază legislativă:
Avantajele voluntariatului:
  • Vei avea un CV mai valoros

    Angajatorii sunt interesați de oamenii care au realizat activități de voluntariat, întrucât acestea presupun experiență, responsabilitate, implicare, capacitate de lucru în echipă

  • Te vei bucura de oameni si experiențe noi

    Atunci când faci muncă voluntară, vei cunoaște oameni speciali, diferiți, de la care vei avea întotdeauna câte ceva de învațat, vei stabili contacte utile. Experiențele pe care le vei deprinde în urma muncii voluntare vor fi de un mare folos nu doar în carieră, ci și în viața personală

  • Vei avea satisfactii personale

    Foarte multe persoane consideră că munca voluntară este o formă de terapie. Îți conferă satisfacția de a te simți util în timp ce îi ajuți pe cei mai puțin norocoși, vei putea înțelege mai bine problemele comunității în care trăiești sau chiar îți vei descoperi vocația

  • Vei avea dobandirea de vechime in functia / meseria sferei de activitate desfasurate cu calificarea / specializarea fiecarui voluntar

Ce activități poți desfășura ca voluntar în cadrul Asociaţia Persoanelor cu Handicap din România „A.P.H.R.” Filiala Judeţeană Iaşi?
Ca voluntar in cea mai mare organizatie umanitara la nivel mondial, poti sa te implici intr-o varietate de proiecte si domenii, in functie de aptitudinile si preferintele tale:

Dacă ai vârsta de peste 16 ani și dorești să îți dedici o parte din timpul tău pentru a ajuta, poți participa la:

Orice alte activități din domeniul tău de specialitate (de ex. IT, artă, cultură, sport, limba și cultura romani,etc)
Care sunt responsabilitățile voluntarului?
Care sunt drepturile voluntarului?
Ce trebuie să mai știi ?
Profilul de voluntar, pentru a construi relații de calitate și un impact de durată, ne dorim alături de noi persoane:

ATENȚIE!  Nu pot deveni voluntari  persoanele care au antecedente penale, cele care sunt cunoscute pentru comportamentul lor imoral sau cele care sunt în conflict deschis sau litigiu cu unul dintre beneficiarii instituţiei.

De ce ai nevoie pentru a deveni voluntar în cadrul Asociaţia Persoanelor cu Handicap din România „A.P.H.R.” Filiala Judeţeană Iaşi?

Persoanele interesate pot completa formularul online.

CE SE ÎNTÂMPLĂ DUPĂ CE MĂ ÎNSCRIU PE SITE?
Pasul 1. Completează formularul de înscriere de pe site.

Dacă dorești să desfășori activități în Iași, în următoarele 2 săptămâni din momentul înscrierii, colegii noștri care coordonează Deparrtamentului de Voluntari îți vor scrie o invitație la interviu. Fii cu ochii pe căsuța de Inbox sau Spam care aduce mult dorita invitație trimisă de pe adresa voluntar@aphr-filialaiasi.ro

Dacă ai aplicat pentru a fi voluntar într-una din cele 11 filiale ale organizațieicolegii care coordonează activitatea voluntarilor în teritoriu vor reveni către tine în maximum o lună cu un mesaj pentru a participa la interviul de selecție. Totuși, dacă îți dorești să le povestești colegilor noștri despre experiența și motivația ta de a te alătura echipei voluntarilor, consultă lista de e-mailuri aici.

Pasul 2. Vei fi invitat în cadrul unui interviu de selecție, iar după susținerea acestuia vei afla dacă te vei alătura echipei noastre de voluntari

Verifică dacă ai primit un e-mail în cel mult 3 zile lucrătoare de la data susținerii interviului tău atât în Inbox, cât și în Spam. Dacă nu ai primit, te rugăm să ne scrii pe voluntar@aphr-filialaiasi.ro.

Pasul 3. Organizăm un training inițial de formare la care te invităm să participi

De ce? Este foarte important să ne cunoaștem, să știi care sunt drepturile, dar și responsabilitățile tale în calitate de voluntar. Activitățile noastre sunt diverse, așa că este un moment prielnic să afli mai multe despre acestea și despre standardele pe care le respectăm în interacțiunea cu copiii.

Pasul 4. Pentru a te alătura activităților de voluntariat, vei participa la un workshop de pregătire specific acestor activități

Noi vom fi un sprijin constant pentru tine în această călătorie, astfel că pentru activitățile noastre este necesar să parcurgi și un workshop specific. Vei avea ocazia să lucrezi cu copiii, ceea ce înseamnă că ne dorim să fii pregătit în lucrul cu aceștia, să cunoști principiile de protecție pentru a crea un mediu cât mai sigur pentru ei.

A.P.H.R - Iasi

Fii voluntar

Nu ai găsit răspunsul dorit în pagina noastră de întrebări frecvente și dorești să ne transmiți un mesaj? Poți face acest lucru completând formularul de mai jos. Colegii noștri vor reveni cu răspuns în cel mai scurt timp.

Locatie

Str. Piata Unirii nr.5, bl. B12, sc.B,

Telefon

0332730411 / 0770760331 / 0771110480

DESCHIDE O SUCURSALĂ ORIUNDE ESTI!

Împreună putem schimba vieți! Haideți să construim cea mai mare comunitate cu și despre persoanele cu handicap, să legăm prietenii destoinice, să fim umăr lângă umăr.

© Drepturi de Autor (Copyright) – Acest articol este proprietatea Asociaţia Persoanelor cu Handicap din România „A.P.H.R.” Filiala Judeţeană Iaşi (www.aphr-filialaiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 100 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.