Fii Voluntar al Meu

FII VOLUNTAR AL MEU!

Al meu si Handicapul si Locul de Parcare

Asociația Persoanelor cu Handicap din România – Filiala Județeană Iași (APHR), în parteneriat cu Poliția Locală Iași și Inspectoratul Județean de Poliție Iași – Poliția Rutieră Iași, organizează în perioada 1 martie – 13 mai 2024 campania „AL MEU. Și handicapul, Și locul de parcare”. Plecând de la ideea că dreptul persoanelor cu dizabilități de a avea locuri de parcare nu este un moft, ci o necesitate, campania își propune să informeze în acest sens, pentru o mai bună comunicare și înțelegere între persoanele din această categorie și restul societății în general.

Totodată, prin intermediul oamenilor legii, vor fi scoase în evidență riscurile la care se expun cei care încalcă aceste drepturi. Concret, vor fi împărțite materiale informative și vor exista discuții cu șoferii, în mai multe parcări publice din Municipiul Iași.

„Prin acțiuni derulate în cadrul campaniei vom promova respectarea legislației în vigoare și de încurajare a respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități, În județul Iași sunt 32.176 persoane cu dizabilități, dintre care 3.459 sunt copii. Persoanele cu dizabilități fac parte din comunitate! Ei sunt cetățeni cu drepturi depline și își revendică locul în societate, demn și egal, iar pentru o incluziune socială reală și necondiționată, se impune accesul neîngrădit la locurile de parcare rezervate și semnalizate pentru persoanele cu dizabilități”, spune Pitaru Vasile Bogdan, președintele APHR. 

Program de voluntariat:

Între timp, Asociația Persoanelor cu Handicap din România – Filiala Județeană Iași a dat start înscrierilor în programul de voluntariat în cadrul campaniei „AL MEU. Și handicapul, Și locul de parcare”, invitând la implicare și responsabilizare. Doritorii se pot înscrie completând acest FORMULAR.

WhatsApp Image 2024-03-24 at 7.48.35 PM
WhatsApp Image 2024-03-24 at 8.03.13 PM

Doresc sa fiu voluntar