PRO MED

ÎNGRIJIRILE MEDICALE LA DOMICILIU

CENTRUL DE ÎNGRIJIRI MEDICALE LA DOMICILIU PRO MED

Centrul de îngrijiri medicale la domiciliu PRO MED a luat nastere din dorinta sprijinirii semenilor nostri aflati in situatii de dificultate! De aceea, ne punem la dispozitie serviciile de ingrijiri medicale la domiciuliu, venind in sprijunul dumneavoastra!

CINE SUNTEM?

Centrul de îngrijiri medicale la domiciliu PRO MED este parte integrantă din Asociația Persoanelor cu Handicap din România. Asociaţia Persoanelor cu Handicap din România „ A.P.H.R. ”, este o organizaţie neguvernamentală, obştească, apolitică, este persoană juridică de drept privat, autonomă, cu caracter  social-cultural, educativ, sportiv şi umanitar, de interes general, de utilitate publică, furnizor de servicii Sociale cu durata nedeterminată, promovând permanent principiile deplinei libertăţi şi democraţii. Primeşte sprijinul în desfăşurarea activităţii din partea autorităţilor centrale şi locale ale puterii şi administraţiei de stat  precum şi a unor persoane fizice şi juridice., iar în viziunea Asociaţiei A.P.H.R., demnitatea şi valoarea inerente fiecărui om sunt recunoscute şi respectate de la concepţie şi până la moartea naturală. Asociaţia A.P.H.R. ajută la construirea unei culturi a vieţii, văzând în fiecare existenţă un bun în sine, necondiţionat de „utilitatea” pe care aceasta o are pentru alţii sau pentru stat ori alte structuri sociale.

Cine are dreptul la îngrijiri medicale la domiciliu?

Persoanele asigurate care suferă de afecţiuni acute sau cronice şi au o capacitate limitată de a se deplasa la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri au dreptul la îngrijiri medicale la domiciliu sau paliative. Prioritate în primirea îngrijirilor medicale sau paliative la domiciliu au asiguraţii  care suferă de afecţiuni oncologice sau neurologice.

Ne-am decis să înființăm Centrul de îngrijri medicale la domiciliu PRO MED pentru a veni în întâmpinarea nevoilor unei categorii extinse de beneficiari, pe lângă persoanele cu dizabilități. Ne dorim să facem din lume un loc mai bun, mai curat, mai sănătos, care să ofere șanse egale tuturor persoanelor, indiferent de statut social sau posibilități materiale .

Așa a luat naștere dorința de a ne implica în domeniul prestării serviciilor de îngrijri medicale la domiciliu.

Informatii Importante

Donează astăzi

Suntem o asociație online care ajută persoanele cu dizabilități să trăiască o viață mai bună.

urmareste-ne pe Retelele Sociale

PACHET DE SERVICII MEDICALE DE BAZĂ PENTRU ÎNGRIJIRI MEDICALE LA DOMICILIU

 

Nr. crt.Serviciul de îngrijire medicală la domiciliu
1.Măsurarea parametrilor fiziologici: temperatură, respiraţie, puls, TA, diureză şi scaun*****)
 *****) Recomandarea serviciului se face de către medici pentru toţi parametrii prevăzuţi, respectiv: temperatură, respiraţie, puls, TA, diureză şi scaun
2.Administrarea medicamentelor:
 2.1 intramuscular*)
 2.2 subcutanat*)
 2.3. intradermic*)
 2.4. oral
 2.5. pe mucoase
 *) În afara injecţiilor şi perfuziilor cu produse de origine umană.
3.Administrarea medicamentelor intravenos, cu respectarea legislaţiei în vigoare *)   
 *) În afara injecţiilor şi perfuziilor cu produse de origine umană.
4.Sondaj vezical, îngrijirea sondei urinare şi administrarea  medicamentelor intravezical pe sondă vezicală***)
 ***) la bărbaţi se efectuează de către medicul care îşi desfăşoară  activitatea într-o formă legală la furnizorul de îngrijiri medicale la  domiciliu
5.Administrarea medicamentelor prin perfuzie endovenoasă, cu respectarea legislaţiei în vigoare *)
 *) În afara injecţiilor şi perfuziilor cu produse de origine umană.
6. Alimentarea artificială pe gastrostomă/sondă gastrică şi educarea asiguratului/aparţinătorilor
7.Alimentarea pasivă, pentru bolnavii cu tulburări de deglutiţie, inclusive instruirea asiguratului/aparţinătorului
8.Clismă cu scop evacuator
9.Spălătură vaginală în cazuri de deficit motor
10.Manevre terapeutice pentru evitarea complicaţiilor vasculare ale membrelor inferioare/escarelor de decubit: mobilizare, masaj, aplicaţii medicamentoase, utilizarea colacilor de cauciuc şi a rulourilor
11.Manevre terapeutice pentru evitarea complicaţiilor pulmonare: posturi de drenaj bronşic, tapotaj, fizioterapie respiratorie
12.Îngrijirea plăgilor simple şi/sau suprainfectate/suprimarea firelor
13.Îngrijirea escarelor multiple
14.Îngrijirea stomelor
15.Îngrijirea fistulelor
16.Îngrijirea tubului de dren şi instruirea asiguratului
17.Îngrijirea canulei traheale şi instruirea asiguratului
18.Aplicarea de ploscă, bazinet, condom urinar, mijloc ajutător pentru absorbţia urinei**)
 **) Este inclus şi mijlocul ajutător pentru absorbţia urinei, minim 2 mijloace ajutătoare pentru absorbţia urinei/zi.

DESCHIDE O SUCURSALĂ ORIUNDE ESTI!

Împreună putem schimba vieți! Haideți să construim cea mai mare comunitate cu și despre persoanele cu handicap, să legăm prietenii destoinice, să fim umăr lângă umăr.

© Drepturi de Autor (Copyright) – Acest articol este proprietatea Asociaţia Persoanelor cu Handicap din România „A.P.H.R.” Filiala Judeţeană Iaşi (www.aphr-filialaiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 100 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.